Design Week Kuopion porukassa on useita ammattitaitoisia suunnittelijoita ja muotoilijoita, jotka ovat antaneet osaamisensa yhdistyksen käyttöön. Meitä yhdistää intohimo tehdä muotoilusta arkipäivää, tehdä parempia tuotteita ja siten luoda toimivampaa arkea.

ROSEBUD

Idyllinen kirjakauppa Kuopion Kauppahallissa

Aukioloajat:
ma-pe 10-17
la 9-15
Puh. 044 389 8098
Kauppahalli, Kauppakatu 45, Kuopio

Korupuoti Sininen Silta

Sininen Silta on kuopiolainen korupuoti, joka tarjoaa persoonallista korttitaidetta, onnittelukortteja, sekä uniikit korut kotimaisilta muotoilijoilta arkeen ja juhlaan. Puoti on pullollaan omaleimaisia koruja omalta pajalta ja ympäri Suomen! Design Week Kuopio -tapahtuman aikana puodilla myynnissä myös Design Week -nimikkotuotteita!

Samasta osoitteesta löytyy myös Hanna K Design & Jewelleryn korut sekä koruseppä, muotoilija Hanna Korhonen.

Hanna K Design & Jewellery Oy
Korut 360°

Avoinna ti-pe 11-17, la 10-15
Minna Canthin katu 27
70110 Kuopio
044 288 5190
www.sininensilta.com

Hanna Korhonen
Hanna K Design & Jewellery Oy
040 735 0676
www.hannakorhonen.fi
www.elegil.fi

Seuraa myös sosiaalisessa mediassa:
facebook.com/HannaKDesignJewellery
pinterest.com/HannaKDesign/
twitter.com/Hanneli_K
instagram.com/hanna_k_design/

Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsi
Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsi

Koko viikon ajan ma-pe klo 10-17 on Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsin tiloissa Saunasisustus Pop Up!

Esillä osoitteessa puijonkatu 24,
mm. www.prosauna.fi
www.jukolaind.com
www.ledroom.fi
ja www.saunasuunnittelu.fi

MAANANTAINA ESILLÄ Kirsti Taiviolan huikeat uutuus valaisimet!
www.kirstitaiviola.com

Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsi
Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsi

Yhteystiedot
Tiina Ruotsi
tiina.ruotsi(at)co.inet.fi
puh. 0505246466
tiinaruotsi.fi

Keltaisia Houkutuksia
Keltaisia Houkutuksia

Korttikahvila & Näyttely & Designpuoti

Kahvila Houkutus, Kauppakatu 49
Korttikahvila ja näyttely avoinna ma-pe 7.30-19, la 8.30-17.
Designpuoti avoinna ma-pe 11-18, la 10-15 (Ateljee Keltaisen Talon suunnittelija paikalla).

Suunnittelija näkee designia kaikkialla, mutta missä design tulee vastaan kuluttajaa? Onko etsittävä erikoisliikkeestä? Voiko design tulla lähemmäksi? Olla mukana arjessa, siellä missä ihmiset viettävät aikaa? Kyllä voi!

Voiko design yhdistää eri alojen yrityksiä – tuoda eloa, iloa ja lisäarvoa molempien toimintaan? Varmasti voi! Tuomme designia sinne, missä ihmiset ovat. Designviikon ajan Kahvila Houkutus toimii paikallisen designin näyttämönä!

Ateljee Keltainen Talo Kahvila Houkutuksessa:

KORTTIKAHVILA

Korttikahvila
Korttikahvila

Istahda herkkuhetkelle ja ilahduta läheistäsi postikortilla – me postitamme sen puolestasi!

Sähköisiä viestejä tulee ja menee, mutta aidolla, omin käsin kirjoitetulla tervehdyksellä on ihan eri merkitys: se on ilo, joka säilyy ja muistuttaa lähettäjästään pitkään. Miltä tuntuu saada perinteistä postia ystävältä? Milloin sinä ilahdutat läheistäsi oikealla postikortilla? Tee se nyt – me teemme sen sinulle helpoksi: kahvilassa voit valita kortin postimerkkeineen, kirjoittaa sen kaikessa rauhassa herkutteluhetkesi lomassa ja jättää postilaatikkoomme. Me hoidamme kortin postiin puolestasi!

Ateljee Keltaisen Talon kortit ovat 100 % kierrätyspaperia. Ne ovat kuopiolaissuunnittelijoiden omaa designia ja ne myös valmistetaan lähituotantona Kuopiossa.

Korttikahvit yhteishintaan 10 e.

Valitse vapaasti: Houkutuksen kahvi tai -tee + makea tai suolainen herkku + Ateljee Keltaisen Talon postikortti postimerkkeineen. Me hoidamme postituksen!

DESIGNPUOTI JA NÄYTTELY

Designviikolla kahvila on täynnä Keltaisia Houkutuksia: voit tutustua Ateljee Keltaisen Talon tuotenäyttelyyn, ja Designpuodista voit ostaa Ateljee Keltaisen Talon designia (kortteja, keittiöpyyhkeitä, sisustusjulisteita ja -tyynynpäällisiä sekä kasseja ja laukkuja) Designviikon ajan. Tarjolla on myös kivoja yhteistarjouksia Kahvila Houkutuksen herkuista ja Ateljee Keltaisen Talon tuotteista.

Näyttely ja korttikahvila avoinna ma-pe 7.30-19, la 8.30-17. Designpuoti (Ateljee Keltaisen Talon suunnittelija paikalla) ma-pe klo 11-18 ja la klo 10-15.

Ateljee Keltaisen Talon tuotteet ovat kuopiolaissuunnittelijoiden omaa designia ja ne myös valmistetaan lähituotantona Kuopiossa.

MUOTOILUNÄKEMYS / ATELJEE KELTAINEN TALO

”Omaan toimintafilosofiaamme kuuluu, että design herättää tunteita, puhuttelee. Tämän ajatuksen kanssa käsi kädessä kulkevat toimivuus ja käyttömukavuus sekä kestävän kehityksen arvot. Hyvä design toimii, näkyy ja tuntuu. Koskettaa.”

Suunnittelijat Emmi Niikko ja Jonna Silvennoinen, Ateljee Keltainen Talo

puh. 0443784483 / Ateljee Keltainen Talo
Puh. 0173682900 / Kahvila Houkutus
ateljee(at)ateljeekeltainentalo.com
ateljeekeltainentalo.com
houkutus.fi
Facebook Ateljee Keltainen Talo
Facebook Houkutus
Instagram Ateljee Keltainen Talo
Instagram Houkutus

Minna Suuronen
Minna Suuronen

Minnan Värikäs Maailma

Näyttely: Design Week Kuopio 2017 -tapahtuman aikana yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan uniikkeihin juhlapukuihin, jotka ovat esillä Kauppahallissa Minna Suurosen myymälän oven suussa.

Myymälä: Design viikolla myymälään ilmestyy kevään ja kesän uutuuksia! Ja koko viikon ajan myymälässä on kamppanja- tarjouksia.

Minna on kuin satuhahmo joka tekee tuotteita luovasti ja suurella sydämellä. Luonnon materiaaleista tehty värikäs ja iloinen mallisto on vaihtoehto suurille vaatemerkeille, käsin tehty ja lähellä tuotettu. Hän loihtii uniikkeja luomuksia maalaten luontoaiheisia kuvioita suoraan mekkoihin, joskus kesän muistot, kukkivan puutarhan, joskus mystisen metsän puut ja sen eläimet.

”Minulle on tärkeää että tuotteeni tehdään Suomessa. Ateljee sijaitsee Kuopion Kurkimäessä. Siellä tehdään kaikki tuotteet alusta loppuun asti. Minun lisäksi siellä työskentelee Vuokko Komulainen, hän on ollut minulla töissä syyskuusta 2010. Olen ylpeä siitä että olen pystynyt työllistämään ainakin yhden kokopäiväisen työntekijän. Oma värikäs kivijalkamyymälä minulla on Kuopion Kauppahallissa. Siellä minun omien tuotteiden lisäksi on useiden eri käsityöläisten upeita tuotteita."

Minna Suuronen
Minna Suuronen

Kauppahalli ma-pe klo 10-17 ja lauantaina klo 10-15

Puh. 044 576 8996
minna(at)minnasuuronen.net
www.minnasuuronen.net
Facebook
Instagram

Taito Shop. Kun tekijällä on merkitystä.

Olemme suomaisen käsityötaidon näyteikkuna. Valikoimamme koostuu yksilöllisistä ja huolella valikoiduista käsityön helmistä. Olemme merkittävä yhteistyökumppani käsityöläisille ja pienyrittäjille. Ostamalla Taito Shopista, edistät suomalaista käsityöyrittäjyyttä. Tuottomme menee kokonaisuudessaan käsityökulttuurin ja -yrittäjyyden edistämiseen.

Muotoilua ja makrameeta Taito Shopissa

Tekemisen iloa –malliston Makramee –seinätekstiili
Tekemisen iloa –malliston Makramee –seinätekstiili

Taitoliitto on valinnut ensimmäistä kertaa Vuoden käsityötekniikan: vuonna 2017 tuo tekniikka on makramee.  Tekemisen iloa -mallistojen 2015–2017 suunnittelijat Saara Renvall ja Elina Helenius halusivat hekin nostaa esiin unohtuneen tekniikan.

─ Makramee tuntui ajankohtaiselta ja kiinnostavalta. Tekniikassa kiinnosti myös helppous ja matala kynnys käsityöharrastuksen aloittamiseen – saa vaivattomasti ja nopeasti aikaan näyttävää jälkeä. Nyt makramee on todellinen käsin tekemisen muotitekniikka. Tekniikkaa voidaan soveltaa innovatiivisesti ja laaja-alaisesti. Makramee on paljon muutakin kuin amppelit. Tekemisen iloa -makramee on kaunis kodin sisustustuote. Sen tekeminen on helppoa ja koukuttavaa, sanovat Renvall ja Helenius.

Taito Shopissa on Design Weekin aikana mahdollisuus tulla kokeilemaan makramee solmintaa, myytävänä myös Tekemisen iloa malliston Makramee -seinätekstiilitarvikepaketteja.

Elina Helenius ja Saara Renvall ovat helsinkiläisiä muotoilijoita. He toimivat laaja-alaisesti taiteen ja designin rajapinnassa muotoilun, tuotesuunnittelun ja opetuksen alueella. Saaraa ja Elinaa yhdistää syvä kiinnostus käsillä tekemisen ja taiteen voimaan, sekä uteliaisuus materiaalien, muotojen ja värien sisimpään olemukseen. Molemmat muotoilijat luennoivat säännöllisesti Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Kummankin muotoilijan töitä on esitelty laajasti alan kansainvälisissä näyttelyissä ja julkaisuissa. Saara Renvall on palkittu Vuoden Nuori muotoilija tittelillä vuonna 2010 ja Elina Helenius valittiin Vuoden 2012 Tekstiilitaiteilijaksi.

Arkkitehti Philippe Gelard

─ Painan start nappia. Korvasuojien takana kuulen kuinka kone hyrähtää käyntiin. Aloitan työstämään koivupalaa ja muu maailma katoaa.
─ Aurinkolasieni kehykset olivat särkyneet. Aloin miettiä, voisinko rakentaa uudet kehykset puusta. Päätin yrittää. Olen käyttänyt noita puisia aurinkolaseja vuosia ja ne ovat vieläkin lempilasini.

Yrittämisen ja kokeilemisen ilo on innovaation lähde. Innovatiivisuus ei ole vain hyviä ja kauniita ideoita. Ainutlaatuista ideaa ei ole olemassa: Aina jossain, ennemmin tai myöhemmin jollakin on sama ongelma ja sama halu löytää ratkaisu ongelmaan kuin sinulla.

Innovatiivisuus on asenne. Se on tapa kohdata ongelmat.

Philippe Gerard
Philippe Gelard

Arkkitehtina nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa minun tuli usein ratkaista vaikeita ongelmia pienessä ajassa. Usein oli pakko luoda uusi tapa tehdä asiat tai tehdä jotakin täysin uutta. Tietysti on riski, että menee väärään suuntaan, mutta minne tahansa menet, aina on jotakin uutta opittavaa. Jokaisesta pienestä onnistumisesta kasvaa itsetunto ja luottamus, että ongelmat voidaan ratkaista, vaikka et tiedäkään vielä miten.

Myyntinäyttely Taito Shopissa 24.4.-24.5. PHILIPPE GELARD. Veistoksellisia, luontoa ja luonnollisia puunsävyjä ylistäviä pöytiä sekä kekseliäästi toteutettuja puuleluja; lentokoneita, laivoja, eläinhahmoja.

Ma-pe 24.-28.4. klo 10-18
La 29.4. 10-15
Haapaniemenkatu 28, Kuopio
Puh. 0440162277
kuopio(at)taitoitasuomi.fi
taitoitasuomi.fi
Facebook

Kuopio Designmarket
Kuopio Designmarket

Designmarket starttaa Design Week Kuopion!

Kuopio Designmarket kokoaa kotimaiset muotoilun helmet saman katon alle 22.-23.4.

Designin bileviikonloppu järjestetään siellä, missä ideat ja yritykset syntyvät - Savonia-ammattikorkeakoulussa, Opistotien Kampuksella - tuttavallisemmin Tekulla.

Tapahtumassa kymmenet tuotemerkit myyvät ja esittelevät kotimaisen designin tätä päivää! Mukana on koruja, vaatteita,kodin sisustustuotteita - arjen kaunistajia.

Kuopio Designmarketin taustalla vaikuttaa joukko nuoria yrittäjiä, joiden agendana on nostaa esille uusia ideoita, tuotteita ja tuoda työtä kotimaisille muotoilijoille. Rakkaus aitoihin materiaaleihin, toimiviin ratkaisuihin ja osaaviin tekijöihin liimaa meidän työporukan yhteen.

Kuopio Designmarket
Kuopio Designmarket

Kuopio Designmarket
22.-23.4.2017
Lauantaina klo 10-15
Sunnuntaina klo 10-14
Opistotie 2, 70200 Kuopio
info(at)kuopiodesignmarket.fi
puh. 0405591063
Kuopiodesignmarket
Facebook
Instagram